: Ένα βήμα πιο κοντά στις ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν από το φθινόπωρο είναι η κυβέρνηση.

Ποιά τα μέτρα

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης για το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας από το φθινόπωρο και μετά».

«Η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί στις απόψεις όσων αρνούνται να . Και η πραγματικότητα αυτή δείχνει ότι για όσους επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν δύο ενδεχόμενα υπάρχουν είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και ανθρώπους στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον τους, γεγονός που μπορεί να κοστίσει ζωές» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό που θα ισχύσει είναι η λειτουργία της διασκέδασης ως «προνόμιο» των καθώς οι κλειστοί χώροι για εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, νυχτερινά κέντρα, σινεμά θα είναι διαθέσιμοι μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Στην εκπαίδευση, τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια θα υπάρξουν κανόνες που θα δυσκολέψουν τους ανεμβολίαστους. Συγκεκριμένα οι καθηγητές στα Πανεπιστήμια θα πρέπει να κάνουν με δικά τους έξοδα εργαστηριακά δύο φορές την εβδομάδα για να μπουν στο αμφιθέατρο, οι φοιτητές για να παρακολουθήσουν μάθημα θα πρέπει να είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να έχουν υποβληθεί σε τεστ, το οποίο, όμως, όπως αναφέρει η Καθημερινή θα πληρώνεται από το κράτος αντίθετα με ό,τι θα ισχύει για τους καθηγητές.

Παρόμοια θα είναι η λογική και στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια με τους να πρέπει – αν δεν έχουν εμβολιαστεί ή αν δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης έξι μηνών – να υποβάλλονται σε εργαστηριακά τεστ δύο φορές την εβδομάδα τα οποία θα πληρώνουν από την τσέπη τους. Τεστ θα πρέπει, κατά πληροφορίες, να κάνουν και οι ανεμβολιαστοί μαθητές ακόμα και κάτω των 12 ετών με τη διαφορά ότι για την κατηγορία αυτή θα προβλέπεται η διεξαγωγή self που θα παρέχεται δωρεάν από το κράτος.

Με δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα θα προσέρχονται στην εργασία τους και οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους ενώ και για αυτή την κατηγορία τα έξοδα για το τεστ θα βαρύνουν τους υπόχρεους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή το πλαίσιο των νέων μέτρων αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στα μέσα Σεπτεμβρίου καθώς υπενθυμίζεται ότι για τις 13 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί το «πρώτο κουδούνι» στα .