: Αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα στα – Πώς θα γίνει η  ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 13 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, η κυβέρνηση δεν είναι ευχαριστημένοι από την πορεία των σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές και για αυτό μελετά και εναλλακτικά σενάρια στην περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί το Φθινόπωρο, τα οποία σύντομα θα ανακοινωθούν.

Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας θα εξετάσει από την πλευρά της το ζήτημα για το και στη συνέχεια θα γίνει σύσκεψη αυτή την εβδομάδα ώστε θα ανακοινωθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα τι ακριβώς πρέπει να κάνει με τον τρόπο τον οποίο οι ειδικοί θα υποδείξουν.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να λειτουργήσουν τα φέτος κανονικά με δια ζώσης μαθήματα και όχι όπως πέρυσι, όπου το μεγαλύτερο διάστημα τα σχολικά συγκροτήματα έμειναν κλειστά και οι μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματα εξ αποστάσεως με ότι προβλήματα προκάλεσε αυτό στη μαθησιακή διαδικασία των παιδιών.

Το σχέδιο των 10 σημείων για την ομαλή λειτουργία των σχολείων

Με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα η κυβέρνηση εστιάζει για την ώρα (καθώς υπολείπονται αρκετές μέρες έως το άνοιγμα των σχολείων) στα εξής 10 σημεία για την έναρξη της χρονιάς:

– Έχουν ήδη εξεταστεί και θα προσδιοριστούν εναλλακτικά σενάρια στην περίπτωση κρουσμάτων στα ώστε να μην κλείνουν τάξεις ή ολόκληρο σχολείο όταν υπάρχουν κρούσματα όπως γινόταν την προηγούμενη σχολική χρονιά.

– Διαφοροποιημένα θα είναι και τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα εξειδικευτούν τις ημέρες, που θα είμαστε κοντά στο άνοιγμα των σχολείων.

– Προτροπή να όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από 12 έως 17 ετών.

– Σε όποιες περιοχές είναι εφικτό θα υπάρχουν μικρότερα τμήματα

– Οι δήμοι στις περιπτώσεις, που υπάρχει δυνατότητα θα προσφέρουν αίθουσες για να λειτουργήσουν επιπλέον σχολικά τμήματα

– Σχέδια για εμβολιαστικά κέντρα σε πανεπιστήμια και .

– Οι καθηγητές που δε θα εμβολιασθούν τελικά, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εργαστηριακό έλεγχο 2 φορές την βδομάδα με δική τους ευθύνη και δική τους οικονομική επιβάρυνση.

– Όσοι καθηγητές αρνούνται να τηρήσουν τους κανονισμούς δεν θα εισέλθουν στην αίθουσα και θα μπουν σε αναστολή εργασίας για το διάστημα που αρνούνται να συμμορφωθούν.

– Ήδη έγινε σημαντικός αριθμός μόνιμων .

– Σχεδιασμός για τεράστιο αριθμό, ώστε να καλυφθούν τα πάγια κενά αλλά και οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών που αρνηθούν να εμβολιασθούν ή ασθενήσουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς .

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ