Στην των χρημάτων που αφορούν σε αναδρομικά από τις παράνομες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές αναμένεται να προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», τα αναδρομικά αφορούν περισσότερους από 800.000 συνταξιούχους.

Ενδεικτικά, τα τελικά ποσά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, προκύπτουν ανάλογα με το αν έχουν παράνομη μείωση στην κύρια ή και στην επικουρική τους σύνταξη και έχουν ως εξής:

1. Από 192 ευρώ ως 954 ευρώ από την επιστροφή παράνομων κρατήσεων νόμου 3986/2011 στα ποσά των επικουρικών συντάξεων που ήταν (μικτά) πάνω από 300 ευρώ.

2. Από 861 ως και 1.880 ευρώ από την επιστροφή των παράνομων μειώσεων που διαπιστώνονται σε κύριες συντάξεις από τη λάθος εφαρμογή των περικοπών του νόμου 4093/2012 στο άθροισμα συντάξεων που είναι πάνω από 1.000 ευρώ.

Με ποιον τρόπο θα επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Σύμφωνα, πάντα, με τον «Ελεύθερο Τύπο», το υπουργείο Εργασίας εξετάζει δύο σενάρια για την επιστροφή των αναδρομικών ποσών στους δικαιούχους και είναι τα εξής:

Είτε με εφάπαξ πληρωμή προς το τέλος του χρόνου

Είτε με 12μηνη καταβολή και συμψηφιστικά με τις νομοθετημένες περικοπές συντάξεων ως 18% από την 1/1/2019

Ωστόσο, προτού γίνει αυτό, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το κόστος της συγκεκριμένης πολιτικής.

Ποιοι είναι οι

Κατά βάση, ως δικαιούχοι της συγκεκριμένης ρύθμισης εμφανίζονται συνταξιούχοι του Α, των ΔΕΚΟ, του ΝΑΤ, του ΟΑΕΕ και των Τραπεζών και τούτο επειδή τα Ταμεία τους, επιβάλουν τις μειώσεις του ν. 4093 όχι στο νέο άθροισμα συντάξεων που έχουν μετά τη μείωση των επικουρικών, αλλά στο παλιό άθροισμα.