Δείτε αναλυτικά τι ανακοινώθηκε αναφορικά με  το – Όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αναγνωστόπουλος μίλησε στο MEGA σχετικά με το διαδικαστικό κομμάτι που σχετίζεται με την κάρτα αγορών.

Οι και οι δικαιούχοι

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος, η διαδικασία θα ξεκινήσει με την υποβολή αίτησης. «Είναι μία εξαιρετικά απλή διαδικασία, όπως αυτή για το Fuel Pass. Αντίστοιχα θα έχουμε για την κάρτα αγορών. Θα εισέλθει κανείς σε μία πλατφόρμα του gov.gr», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σχετικά με τη διαδικασία των αιτήσεων, ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι θα ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου και «θα είναι μία διαδικασία, η οποία θα κάνει κάθε πολίτης μετά την αίτησή του να γίνονται όλα αυτόματα. Όπως με το fuel pass. Δεν θα χρειαστεί να υποβάλει κάποια δικαιολογητικά θα φροντίσουμε να τραβήξουμε εμείς τα απαραίτητα στοιχεία», σημείωσε.

Πότε θα πληρωθεί το Market Pass στους δικαιούχους

«Όσον αφορά στα περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια δεν θα χρειαστεί κάποιος να κάνει κάτι, θα τα τραβήξει το σύστημα. Θα πρέπει να κάνει μόνο την αίτηση», συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, τονίζοντας ότι η πληρωμή του Market Pass θα γίνει στους δικαιούχους στα τέλη Φεβρουαρίου.

Για τις κατηγορίες της κάρτας αγορών, ο κ. Αναγνωστόπουλος διευκρίνισε: «Ο πολίτης θα επιλέξει εάν θα πάρει την επιδότηση σε μία άυλη κάρτα, η οποία αποθηκεύεται στο κινητό του, ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Εμείς προφανώς προτείνουμε την μέθοδο της άυλης κάρτας, να έχει κάποιος μαζί του το κινητό του τηλέφωνο με την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών και να τη χρησιμοποιήσει βάζοντάς το στο POS του καταστήματος λιανικού εμπορίου τροφίμων. Κάθε μήνα θα μπαίνουν χρήματα μέσα, εφόσον είναι 6μηνη κάρτα».