| Έντονες πιέσεις ασκούνται στο , τόσο από το υπουργείο Εσωτερικών όσο και από χιλιάδες υποψηφίους, προκειμένου να εκδώσει τους οριστικούς πίνακες της προκήρυξης για 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Έναν χρόνο μετά την προκήρυξη του μεγαλύτερου διαγωνισμού για προσλήψεις στο Δημόσιο από καταβολής της ανεξάρτητης Αρχής και η αγωνία των συμμετεχόντων είναι στα ύψη, καθώς εκκρεμούν τα τελικά αποτελέσματα με τους τελικούς επιτυχόντες.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, έχει συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του , Ιωάννη Καραβοκύρη, από τον οποίο ζητεί να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να δοθεί οριστικό τέλος στην αγωνία των υποψηφίων. Ο κ. Χαρίτσης είχε θέσει ως καταληκτική ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων την 31η Δεκεμβρίου 2018, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, με τον κ. Καραβοκύρη να επικαλείται τεράστιο όγκο ανακριβών δικαιολογητικών, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν έγκαιρα από το υπάρχον προσωπικό.

Οι τελευταίοι εργάζονται πυρετωδώς και έχουν αφήσει σε εκκρεμότητα άλλες προκηρύξεις, ενώ το έργο τους συνδράμουν υπηρεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σημειώνεται, ότι θέμα υποστελέχωσης των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων, άρα πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, δεν υφίσταται πλέον, καθώς προ μηνός ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία, με την οποία παρατάθηκαν αυτοδίκαια από την ημερομηνία λήξης τους και έως την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, όσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν συνάψει οι δήμοι με προσωπικό που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες διοριστέων της ίδιας προκήρυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακριβή εικόνα για την ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων θα έχει η ανεξάρτητη Αρχή την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τόνισε ότι ο κ. Καραβοκύρης σημείωσε ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου.

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις από την πλευρά των υποψηφίων, οι οποίοι ζητούν την έκδοση των οριστικών πινάκων το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου, φοβούμενοι ότι το πάγωμα των προσλήψεων στους δήμους στις 26 Απριλίου, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, ενδεχομένως να αφήσει αρκετούς εκτός θέσεων, καθώς οι δήμοι έχουν χρονικό περιθώριο τρεις μήνες για τις μόνιμες προσλήψεις των τελικών επιτυχόντων.

Προγραμματίζουν, μάλιστα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ για τις 15 Ιανουαρίου, ενώ μέσω των ομάδων που έχουν συστήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προαναγγέλλουν ακόμα και «τηλεφωνικό πόλεμο», ως μέσο πίεσης για την ικανοποίηση του αιτήματός τους.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ