Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ η απόφαση σχετικά με την παράταση ισχύος της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη .

Το στην αντλία, έχει παραταθεί κατά ένα τρίμηνο αλλά με 15 λεπτά το λίτρο.

Η απόφαση προβλέπει αναλυτικά:

Η ισχύς της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 77/17-10-2022 (Β’5366) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης – Αντικατάσταση της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 76/13-10-2022 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Β’ 5331), παρατείνεται από τη λήξη της για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, ήτοι έως και την 31η Μαρτίου 2023. Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται στο ποσό των 0,12 € προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης.

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Αύξηση στα καύσιμα, αύξηση και στη θέρμανση

Η ανοδική πορεία στην τιμή των καυσίμων μοιάζει ασταμάτητη καθώς πλέον και στα μεγάλα αστικά κέντρα η τιμή της βενζίνης έχει σπάσει το «ψυχολογικό φράγμα» των 2 ευρώ. Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο κίνησης έχει μέση τιμή τα 1,77 ευρώ το λίτρο δίνοντας έτσι μία εικόνα για το που θα κινηθεί η τιμή και για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η περίοδος για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ανοίγει κι επίσημα στις 15 Οκτωβρίου και σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, αναμένεται να αρχίζει από το 1,40 με 1,45 ευρώ το λίτρο. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, θα υπάρχει μείωση στον ΕΦΚ 13λεπτά συν τον ΦΠΑ σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης, οπότε η τιμή εκκίνησης θα είναι πάνω από το 1,40 το λίτρο.

«Πέρυσι τέτοια εποχή που είχαμε πάλι πόλεμο και αυξημένες τιμές στην ενέργεια το λίτρο ήταν στα 1,10 ευρώ. Σημαντικό ρόλο είχε παίξει η οριζόντια επιδότηση που είχε δώσει η κυβέρνηση αλλά και κάποια διυλιστήρια» ανέφερε για το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ αποκάλυψε για τη βενζίνη στα μεγάλα αστικά κέντρα πως «πολλοί βενζινοπώλες επιλέγουμε να χάσουμε 2-3 λεπτά από το κέρδος μας ώστε να μην χρειαστεί να βάλουμε το “2” μπροστά στην τιμή στις ταμπέλες και αποθαρρύνεται ο κόσμος».