: Αυξημένες είναι οι παραγγελίες για το πετρέλαιο. Όπως αναφέρουν παράγοντες του κλάδου αυτό οφείλεται ότι οι καταναλωτές έσπευσαν να παραγγείλουν ανησυχώντας για περαιτέρω αύξηση των τιμών.

«Έκρηξη» στις παραγγελίες

Επιπλέον, η διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του έστρεψαν χιλιάδες νοικοκυριά στο πετρέλαιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, την επιδότηση μπορούν να την λάβουν πάνω από 1 εκατομμύριο καταναλωτές.

Επίσης, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις ανθρώπων της αγοράς, καταναλωτές που μέχρι πρότινος θερμαίνονταν με κλιματιστικά και άλλα ηλεκτρικά σώματα, εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, στράφηκαν στο πετρέλαιο. Θεωρούν με βάση τα ισχύοντα δεδομένα λιγότερο δαπανηρή τη με το συγκεκριμένο καύσιμο. Έτσι, έσπευσαν να γεμίσουν τις δεξαμενές των σπιτιών τους.

Όπως επίσης περιγράφουν επιχειρηματίες του κλάδου των καυσίμων, οι παραγγελίες χτύπησαν κόκκινο τις τελευταίες μέρες με αφορμή και τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα «» για το επίδομα θέρμανσης. Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι παλιοί δικαιούχοι εφόσον υποβάλλουν αίτηση θα πληρωθούν το ποσό που εισέπραξαν πέρυσι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

Το ποσό καταβάλλεται, σε τρεις δόσεις ως εξής:

Έως την 30ή Δεκεμβρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2021 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Δεκεμβρίου 2021.

Έως την 28η Φεβρουαρίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2022.

Έως την 29η Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του είναι όσοι πληρούν εισοδηματικά κριτήρια καθώς και κριτήρια ακίνητης περιουσίας. Το εύρος του κυμαίνεται από τα 100 έως τα 750 ευρώ.