: Ξεκίνησε η διανομή με την τιμή στο 1,36-1,37 ευρώ το λίτρο

Πιο αναλυτικά, φθηνότερο από το αέριο έγινε και πάλι το μετά την απόφαση της HELLENiQ ENERGY (ΕΛΠΕ) να προσφέρει έκπτωση στην τιμή.

Οι εταιρείες εμπορίας άλλαξαν τους τιμοκαταλόγους τους αργά χθες το βράδυ όταν ενημερώθηκαν από τα ΕΛΠΕ ότι τους προσφέρει έκπτωση στην τιμή του πετρελαίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου, 6 λεπτά το λίτρο ή 7,5 λεπτά με ΦΠΑ.

Όπως γράφει η Καθημερινή, ενώ αύριο το πετρέλαιο θέρμανσης θα έκανε «πρεμιέρα» στην τιμή του 1,44-1,46 ευρώ το λίτρο, τελικά και μετά την έκπτωση των ΕΛΠΕ, θα βγει με τιμή 1,36-1,37 ευρώ το λίτρο και θα διαμορφωθεί οριακά χαμηλότερα από την τιμή του φυσικού αερίου για το σύνολο των καταναλωτών και αρκετά χαμηλότερα για τους καταναλωτές που θα λάβουν και την επιδότηση βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Με ενδιαφέρον, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, αναμένεται η στάση του έτερου διυλιστηρίου της Motor Oil με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι είναι δύσκολο να μην ακολουθήσει την κίνηση των ΕΛΠΕ και αυτό γιατί τα περιθώρια κέρδους πρατηρίων και εταιρειών εμπορίας στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι πολύ μικρά με αποτέλεσμα να χάσει σοβαρά μερίδια. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα ΕΛΠΕ κράτησαν χαμηλούς τόνους και δεν προέβησαν σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για την παροχή της έκπτωσης.

Η τιμή του φυσικού αερίου μετά και την έκπτωση της ΔΕΠΑ (90 ευρώ η μεγαβατώρα) διαμορφώνεται στο 1,10 ευρώ η θερμική μεγαβατώρα και πριν από την έκπτωση των ΕΛΠΕ ήταν κατά περίπου 18% φθηνότερη από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ