– Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής των αγροτών (συνταξιούχων και ασφαλισμένων) στα προγράμματα διακοπών, εκδρομών, δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου, καθώς και της χορήγησης χρηματικών ενισχύσεων του Λογαριασμού .

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα ΚΕΠ όλης της χώρας, μέχρι την Τρίτη 25 Ιουνίου για όλα τα προγράμματα πλην των παιδικών κατασκηνώσεων που θα υποβληθούν έως τις 12 Ιουνίου μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ()

Τα προγράμματα για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής είναι κοινωνικός/ιαματικός τουρισμός, για 53.500 δικαιούχους, παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, για 1.500 παιδιά, εκδρομικό πρόγραμμα για 12.500 δικαιούχους, δωρεάν παροχή βιβλίων, για 130.000 δικαιούχους, δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου, για 32.500 δικαιούχους και χρηματικά βοηθήματα 1.000 ευρώ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες αγρότισσες και 700 ευρώ σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες αγρότισσες.

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού που θα επιλέξουν προορισμούς στον Εβρο και στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου χωρίς παροχή πρωινού, θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους εντελώς δωρεάν. Για τους άλλους προορισμούς, η επιβάρυνση θα είναι ελάχιστη (έως 15 ευρώ τη μέρα κατ’ άτομο με πρωινό σε ξενοδοχεία 5 αστέρων).

Για την αίτηση συμμετοχής απαιτείται ταυτότητα και οποιοδήποτε έγγραφο με τον ΑΜΚΑ των δικαιούχων καθώς και των προστατευόμενων μελών τους (π.χ. βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση ΑΜΚΑ) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ. Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο DOWN ή εγκεφαλική παράλυση απαιτείται η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφασή της.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ