Μπήκα στην πολιτική, για να διορθώσω αυτά που έλεγα ως δημοσιογράφος ότι πρέπει να διορθωθούν, ανέφερε ο επικεφαλής του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε μια διαφορετική συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό Ε, στην οποία εκτός από την πολιτική αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στις γυναίκες της ζωής του, στην συνταγή επιτυχίας των «Πρωταγωνιστών», στις δουλειές που έκανε παιδί , στις μαθησιακές δυσκολίες που είχε και στην οικογένεια και στους γονείς του.

Για το μέλλον του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως «το Ποτάμι έχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που το αγαπούν. Φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Είναι αυτό που λέμε δυνητική ψήφος. Ο κόσμος που είναι θετικά διακείμενος με το Ποτάμι αγγίζει το διψήφιο ποσοστό. Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω σε όλους αυτούς είναι ότι η κατάσταση δεν θα αλλάξει αν συνεχίζουν να επιλέγουν τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. «Δεν υπάρχει άλλος να ψηφίσει το Ποτάμι, εσύ πρέπει να το ψηφίσεις», είναι αυτό που τους λέω», τόνισε.

Για τον δε απολογισμό του στην πολιτική υπογράμμισε πως είναι «ωραία η διαδρομή. Μπορεί να τρως «ξύλο», να υπάρχει ανηθικότητα, να υπάρχουν χτυπήματα κάτω από τη μέση αλλά όταν ανεβαίνεις σκαλί-σκαλί ζεις και ωραίες εκπλήξεις. Ανοίγει πότε-πότε μια πόρτα, γνωρίζεις κάποιους ανθρώπους και λες: «ναι, άσε τους άλλους να πηγαίνουν με το ασανσέρ, εγώ θα συνεχίσω να πηγαίνω με τις σκάλες και θα συναντήσω αρκετό κόσμο να βγούμε όλοι μαζί στην κορυφή».