Την επέκταση των δικαιούχων του ανακοίνωσε ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας στο OPEN. Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα .

Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα παρέμβαση και μέτρα αντιμετώπισης των αυξήσεων στην Ενέργεια, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος προανήγγειλε και νέα διεύρυνση στους δικαιούχους.

Σε συνέντευξή του στο OPEN και την εκπομπή Τώρα ό,τι συμβαίνει με τη Φαίη Μαυραγάνη δήλωσε ότι «παρακολουθούμε από πολύ κοντά το θέμα της ακρίβειας».

: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι

Άμεσα προστίθενται νέοι δικαιούχοι για το αυξημένο . Αν και στόχος ήταν να ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση έως την Τετάρτη 10/11 θα απαιτηθεί να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή για την διεύρυνση των δικαιούχων.

Θα προβλέπει και επιδότηση αγορών πέλετ και καυσόξυλων που θα κάνουν οι κάτοικοι οικισμών με πληθυσμό έως 3.500 κατοίκους, όπως είπε.

Με βάση τα παραπάνω, η υποβολή αιτήσεων αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα – Παρασκευή 12/11 ή Δευτέρα 15/11 ενδεχομένως. Στόχος παραμένει να πληρωθούν και να εξοφληθούν τάχιστα μέσα στο 2021 όλοι οι δικαιούχοι, με βάση το εξής χρονοδιάγραμμα:

καταβολή μιας μεγάλης προκαταβολής επιδόματος στους περσινούς δικαιούχους (όσο το επίδομα που έλαβαν πέρυσι) από τις 10 Δεκεμβρίου.
ολική εξόφληση των νέων δικαιούχων -αλλά και παλαιών που τυχόν θα προβούν σε μεγαλύτερες αγορές καυσίμων εν συγκρίσει με πέρυσι- μέσα στον Δεκέμβριο.