Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, αναφέρθηλε στην πορεία του σε σχέση με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, αλλά και το τι μπορεί να γίνει το.

Τις τελευταίες εβδομάδες κυμαίνεται, γύρω στις 3.000, θυμίζοντας επίπεδα Νοεμβρίου, και ο καθηγητής εστιάζει στη συμπεριφορά των πολιτών. Όπως είπε ανησυχεί περισσότερο για το ενδεχόμενο οι Ελληνες να πάνε για στο χωριό όπου το ενδεχόμενο της διασποράς του κορονοϊού θα είναι μεγάλο.

Για τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού ο κ.Μόσιαλος θεωρεί πως ήταν κάτι που δεν θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε. «Ήταν αναπόφευκτο αυτό. Πάνω από το 80% των συμπατριωτών μας φοράνε μάσκα. Στη Βρετανία δεν φορά ούτε το 10% και μπορώ να το επιβεβαιώσω Κάτι κάνουμε καλύτερα στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε επίσης ότι σε εξωτερικούς χώρους, η πιθανότητα διασποράς είναι 18-19 φορές μικρότερη από ό,τι σε εσωτερικούς χώρους. Υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει ένα μικρό ρίσκο, αυτό είναι αναπόφευκτο αφού υπάρχει μία μερική χαλάρωση, αλλά δεν είναι μεγάλο όσο πολλοί πιστεύουν».

«Το λιανεμπόριο είναι ελεγχόμενο και γίνεται με Και η μικρή οικονομική δραστηριότητα θα είναι επωφελής για τη χώρα και θα βοηθήσει στην ανεργία. Η ακρίβεια των αυτών των τεστ δεν είναι όπως το μοριακό, όμως αν γίνονται δυο φορές την εβδομάδα μπορούμε να αυξήσουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. και γίνεται μια λογική προσέγγιση. Είναι ένα ελεγχόμενο άνοιγμα με λιγότερους μαθητές και ρυθμισμένα τα διαλείμματα με μάσκες. Είναι παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και θα πηγαίνουν μόνα τους στο σχολείο. Με αυτές τις ελεγχόμενες συνθήκες και με ανοιχτά τα παράθυρα θα είναι καλύτερες οι συνθήκες», συμπλήρωσε ακόμη.

Μιλώντας για το ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε τον προβληματισμό του λέγοντας τα εξής: «Θα έλεγα να περιμένουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση… Το μήνυμα το έδωσε ο αρχιεπίσκοπος λέγοντας ότι πρέπει να πάμε να . Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να ελέγξουμε στην πανδημία και να μην ανέβουν και άλλο οι διασωληνωμένοι. Είμαι επιφυλακτικός για το Πάσχα».

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της και στους προβληματισμούς που διακινούνται το τελευταίο διάστημα, τόνισε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες. «Η χώρα μας ορθώς ακολούθησε τη Μεγάλη Βρετανία και τα περιστατικά θρόμβωσης είναι ελάχιστα. Δεν υπάρχουν στατιστικά διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Είναι λιγότερα από 100 περιστατικά σε 25 εκατ.» εμβολιασμούς», συμπλήρωσε.