: Κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε πώς ανοίγουν τα καταστήματα σε Αχαΐα και .

Ανακοινώθηκε επίσημα η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα από τις 12 Απριλίου. Επιστρέφουν σε λειτουργία τα πρακτορεία . Παραμένουν κλειστά τα πάντα στην Κοζάνη.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από τη Δευτέρα 12 Απριλίου θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα τα καταστήματα ΟΠΑΠ, αλλά όχι και τα καταστήματα ΟΠΑΠ Play και τα καταστήματα ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτες. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε επίσημα το άνοιγμα του λιανεμπορίου και στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα, περιοχές όπου λόγω επιδημιολογικής εικόνας δεν είχαν ανοίξει τα όπως σε όλη τη χώρα, αλλά όχι και στην Κοζάνη που παραμένει σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, στην Αχαΐα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά τόσο με όσο και με click inside, ωστόσο στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει μόνο το click away. «Στις περιοχές αυτές παρατηρήθηκε μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» η Περιφερειακή Ενότητα της Κω και ο δήμος Ήλιδας

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα της Κω και ο δήμος Ήλιδας της ΠΕ Ηλείας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.

Ως εκ τούτου στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται οι εξής περιοχές:

– η Περιφέρεια Αττικής,

– η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας,

– οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (πλην των Δήμων Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού) και Ευρυτανίας

– οι Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Κορινθίας

– οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Πέλλας

– η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

– η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου

– η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

– η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η Περιφερειακή Ενότητα Κω

– οι δήμοι Καλυμνίων και Λέρου

– ο δήμος Ρόδου

– ο δήμος Χίου

– ο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίων

– οι δήμοι Ιωαννιτών και Κόνιτσας

– ο δήμος Αμφίπολης, ο δήμος Βέροιας και ο δήμος Σερρών

– ο δήμος Καρδίτσας

– οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών, η δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

– οι δήμοι Λαμιέων και Λοκρών

– ο δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.