ΟΛΕΣ οι τελευταίες εξελίξεις για τις. Γιατί οι νέες κρατικές επιδοτήσεις θα είναι διμηνιαίες και όχι μηνιαίες.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha είπε« Θα ώστε να καλύψουμε και το μεσοδιάστημα όπου πιθανότατα να μην υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα »

Και ξεκαθάρισε πως θα είναι συνεχιστεί το μέτρο των επιδοτήσεων για το ρεύμα όσο αυτό είναι απαραίτητο.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε την ελληνική κοινωνία με επιδοτήσεις για όσο διαρκεί αυτή η τεράστια εισαγόμενη ενεργειακή κρίση » συμπλήρωσε

Η κρατική επιδότηση

Η κρατική επιδότηση αναμένεται να ανέλθει στο 1,5 λεπτό του ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες.

Συνεπώς η τελική λιανική τιμή για τους περισσότερους καταναλωτές θα είναι στα 0,144 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,159 ευρώ ανά κιλοβατώρα που είναι τώρα. Επίσης επισημαίνεται πως οι τιμές της ενέργειας ( ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου) θα αναρτώνται κάθε μήνα στην πλατφόρμα .

Επίσης επισημαίνεται πως οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές μεταξύ των προσφερόμενων τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της εφαρμογής της ΡΑΕ «Energy Cost» προκειμένου να βρουν τον οικονομικότερο προμηθευτή.