: Μπορεί η κατάσταση στο ΕΣΥ να είναι ασφυκτική και τα κρούσματα να παραμένουν υψηλά, ωστόσο η κυβέρνηση εξετάζει στο σενάριο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων.

Τι θα γίνει με την

Η κόπωση των πολιτών αλλά και οι οικονομικές συνέπειες των σκληρών οδηγούν την κυβέρνηση να σχεδιάσει, με βάσει τις εισηγήσεις των ειδικών, ένα χρονοδιάγραμμα για την άρση των απαγορεύσεων.

Όπως αναφέρει το Newsbomb, σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια η κυβέρνηση σχεδίαζε την επανέναρξη ορισμένων δραστηριοτήτων, με μικρό σχετικά επιδημιολογικό αποτύπωμα.

Δηλαδή, να ανοίξουν πρώτα τα και τα κέντρα αισθητικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό ένα σενάριο τα κομμωτήρια θα άνοιγαν από τις 22 Μαρτίου, ωστόσο προς το παρόν αυτό δεν φαίνεται αν προκρίνεται, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι στα «κόκκινα»

Ίσως γίνει ταυτόχρονο άνοιγμα με το στις τις 29 Μαρτίου, είτε με είτε με μήνυμα στο νέο ειδικό αριθμό .

Τα άλλα μέτρα που βρίσκονται στο «τραπέζι» είναι η μετάθεση της ώρας απαγόρευσης τα Σαββατοκύριακα και η άρση των χιλιομετρικών περιορισμών στους κωδικούς στο 2 και 3.

Να επιτρέπεται δηλαδή η μετακίνηση για σε ακτίνα μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων από την κατοικία, καθώς και η μετακίνηση για άθληση με το αυτοκίνητο και όχι μόνο πεζή. Ενώ τα Σαββατοκύριακα η να ισχύει από τις 9 το βράδυ και όχι από τις 7 που είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα.