Επιστολή για τη μη καταβολή του εποχικού σε δικαιούχους από τη ΔΥΠΑ απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

«Γνωρίζετε πολύ καλά πως εμείς οι εποχικά εργαζόμενοι στον Τουρισμό – Επισιτισμό τους χειμερινούς μήνες μόνοι πόροι επιβίωσης μας είναι το εποχικό επίδομα ανεργίας.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σας πείσουμε πως η επιμήκυνση της χρονικής ισχύος τι κι αν καταθέσαμε και πρόταση περί αναλογικότητας (όσα ένσημα συγκεντρώνουμε τόσες μέρες να επιδοτούμαστε) δεν κατέστη δυνατό η εξεύρεση λύσης. Όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τη. Έχουμε 9 Ιανουαρίου 2025 πλέον και οι δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος ανεργίας δεν έχουν εισπράξει ακόμη ούτε ένα ευρώ αλλά ούτε το Δώρο Χριστουγέννων.

Κραυγή αγωνίας για το εποχικό επίδομα ανεργίας - Τι αναφέρει η ΠΟΕΕΤ για τη μη καταβολή

Δείτε επίσης

Μετά από επικοινωνία μας με τις κατά τόπους Δ.ΥΠ.Α σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς όπως τα Χανιά, Ρόδος, Χαλκιδική η απάντηση είναι πως τώρα (!!!!!) πληρώνονται όσοι έχουν κάνει αίτηση πριν τις 20/11/2024. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από το Υπουργείο Εργασίας και την Δ.ΥΠ.Α παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις » τόνισε η Ομοσπονδία.

«Με δεδομένο τις χιλιάδες κενές θέσεις στον κλάδο μας τέτοιου είδους πρακτικές “διώχνουν” τους εργαζόμενους δεν τους προσελκύουν! Υπήρξαν συνάνθρωποι μας που πέρασαν τις Άγιες αυτές μέρες χωρίς ούτε ένα ευρώ με ευθύνη τίνος; Ενδεικτικά σας αποστέλλουμε ονοματεπώνυμα και ΑΦΜ των συναδέλφων μας (51 τον αριθμό) που έστειλαν τα στοιχεία τους μετά από παρότρυνσή μας. Ελπίζουμε στην παρέμβασή σας μιας και το αρμόδιο Υπουργείο μας αγνοεί!» συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης