Κουπόνια αξίας 100 ευρώ για την αγορά προϊόντων από τις λαϊκές αγορές σε μονογονεϊκές οικογένειες θα διατεθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι το τέλος του 2017.

Αυτό ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, υποστηρίζοντας πως η διάθεση του ποσού των 200.000 ευρώ θα περάσει από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια, θα κληθούν οι συνολικά 1.634 δικαιούχοι, καταγεγραμμένοι στα μητρώα των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, να καταθέσουν τα χαρτιά τους και να λάβουν τα κουπόνια.

«Τα κουπόνια θα ανακουφίσουν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να τα εξαργυρώσουν για τα ψώνια τους από τις λαϊκές αγορές. Παράλληλα, οι συμβεβλημένοι πωλητές των λαϊκών θα εξαργυρώνουν τα κουπόνια εισπράττοντας το αντίτιμο από την περιφέρεια» είπε ο κ. Γιουτίκας.

Η δαπάνη του ποσού των 200.000 ευρώ αντιστοιχεί στο 25% των ανταποδοτικών τελών των λαϊκών αγορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τη νομοθεσία μπορεί να διατίθεται σε μέλη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη στόχος είναι κάθε χρόνο να επιλέγεται και μια ευπαθής ομάδα για τη διάθεση αυτού του ποσού, ώστε να ανακουφιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.