: Ο Καθηγητής πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης, ανέφερε πως «η μεταδοτικότητα αυξάνει με την κοινωνική επαφή».

Τι είπε ο καθηγητής

Ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε και στη νόσηση των , με αφορμή βρετανική έρευνα που έδειξε ότι, «όσοι προσβάλλονται με τη Δέλτα έχουν δύο φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσηλευτούν και 1,5 να νοσήσουν βαριά από ό,τι αν νοσήσουν από τη ».

Η βαριά νόσηση των παιδιών «επηρεάζει πολλά οργανικά συστήματα που θα μπορούσαν να τους προκαλέσουν χρόνιες επιπλοκές», είπε. «Δεν είναι ένα απλό πράγμα να περάσει ένα παιδί τη νόσο. Βεβαίως, ένα στα δέκα θα περάσει σοβαρά τη νόσο, επομένως έστω και το ένα πρέπει να το προστατεύσουμε», συνέχισε.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο καθηγητής Παιδιατρικής Θεοκλής Ζαούτης τονίζοντας ότι «πολλά παιδιά πια είναι στο νοσοκομείο, τα για να προστατεύσουμε όχι μόνο τους μεγάλους, αλλά και τα παιδιά». «Αναμένουμε μεγαλύτερη αύξηση το χειμώνα», ανέφερε για τη νοσηλεία παιδιών και έκανε λόγο για ειδικό σχέδιο που καταρτίζει για τα νοσοκομεία Παίδων του υπουργείο Υγείας.

Όσο για τα παιδιά που νοσούν βαριά, είπε ότι, «η παχυσαρκία είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου. Τα αναπνευστικά, συμπεριλαμβανομένου και το άσθμα, το ζάχαρο και το διαβήτη, είναι σε αυξημένο κίνδυνο».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ