: Μετά την παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, διαμορφώθηκε ο χάρτης των πληρωμών που πρέπει να πληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο.

Οι πληρωμές μέχρι τον Φεβρουάριο

Τον Σεπτέμβριο συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις δόσεις για τον . Ετσι, μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν οι πρώτες δύο από τις οκτώ μηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος. Αφορά τις δόσεις Ιουλίου και Αυγούστου, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί και η τρίτη δόση για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου. Οι φορολογούμενοι πάντως που θέλουν να κερδίσουν την έκπτωση 3% στο συνολικό ποσό του φόρου πρέπει να βιαστούν καθώς πρέπει να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και σήμερα 31 Αυγούστου.

Πέραν από τις έως 3 δόσεις του φόρου εισοδήματος οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, επιβαρύνοντας περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Εξού και στα σενάρια είναι να δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών παράταση στους φορολογούμενους, ώστε να εξοφλήσουν την πρώτη δόση του μαζί με τη δεύτερη δόση έως τις 29 Οκτωβρίου, χωρίς την επιβολή προστίμων.

Η ατζέντα των πληρωμών για τις επόμενες εβδομάδες έχει ως εξής:

Για την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου τα φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλλει τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου πρέπει να καταβάλλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Αν η δήλωση υποβληθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα πρέπει μέχρι τις 17 του ίδιου μήνα να πληρωθούν δύο δόσεις (του Ιουλίου και του Αυγούστου) και στις 30 Σεπτεμβρίου μία ακόμη δόση, η τρίτη. Οι υπόλοιπες 5 δόσεις θα καταβληθούν μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022.

Όσοι έχασαν το χρονικό διάστημα από 1ης Μαρτίου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 για τις 100 και 120 δόσεις και επιθυμούν να επανενταχθούν θα πρέπει να πληρώσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου τις δόσεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Η δυνατότητα που δίνεται αφορά μόνο όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

Εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου θα σταλούν σε περισσότερους από 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενους τα ειδοποιητήρια για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων () για το τρέχον έτος. Φέτος θα υπολογιστεί με τις παλιές αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια του νέου ΕΝΦΙΑ θα γίνουν τον Νοέμβριο και ο λογαριασμός του φόρου θα φθάσει στην πόρτα των ιδιοκτητών ακινήτων τον Μάρτιο του 2022.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ