Κορονοϊός – Σχέδιο «Ιπποκράτης»: Drones και αστυνομικοί θα φρουρούν τα εμβόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/12/2020 - 11:55 | Author: Newsroom Ipaidia

Κορονοϊός: Εν αναμονή των πρώτων 300 χιλιάδων δόσεων εμβολίων που θα φτάσουν εντός του μήνα στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη μεταφορά τους με ασφάλεια στα νοσοκομεία ολόκληρη της χώρας.

Κορονοϊός: Ειδική πρόβλεψη θα υπάρχει για τους καταψύκτες που θα διατηρούν τα εμβόλια

Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Ιπποκράτης» προβλέπει δρακόντεια μέτρα για την αυστηρή φύλαξη των αποθηκών όπου θα τοποθετηθούν αρχικά τα εμβόλια αλλά και των εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα.

Η επιχείρηση θα αρχίσει να ξετυλίγεται από τη στιγμή που θα φτάσει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροπλάνο με την πρώτη παρτίδα εμβολίων της Pfizer.

Αστυνομικές δυνάμεις θα συνοδεύσουν τα ειδικά φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εμβόλια σε εφτά μεγάλες αποθήκες σε βόρεια και νότια Ελλάδα, ενώ αστυνομική συνοδεία θα υπάρχει και για τη μετέπειτα μεταφορά των εμβολίων στα 750 εμβολιαστικά κέντρα.

Στα μέτρα της Αστυνομίας για τη φύλαξη των εμβολίων θα συμμετέχουν συνολικά 3.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones, ενώ 24ωρη θα είναι η φύλαξη των χώρων αποθήκευσης και των εμβολιαστικών κέντρων.

Ειδική πρόβλεψη θα υπάρχει για τους καταψύκτες που θα διατηρούν τα εμβόλια στους -70 βαθμούς Κελσίου.

Στη διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων στα νησιά θα συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με στρατιωτικά αεροσκάφη C 130, ενώ προβλέπεται επιπλέον διάθεση προσωπικού.

Τα επόμενα 24ωρα το σχέδιο «Ιπποκράτης» θα πάρει την τελική του μορφή, ενώ την επιχείρηση θα επιβλέπει «ομάδα εμβολίου» με έδρα το κτίριο Φάρος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με συνδέσμους από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Στρατό και το Λιμενικό.

Το συγκεκριμένο κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι θα στηθεί το «στρατηγείο» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Εκεί η «ομάδα εμβολίου» θα υποδέχεται δεδομένα από όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας προκειμένου να υπάρχει κεντρική εικόνα για την εξέλιξη της επιχείρησης εμβολισμού του πληθυσμού. Στο «στρατηγείο» αυτό θα γίνεται ανάλυση και επεξεργασία των δεδομένων και θα λαμβάνουν χώρα οι αποφάσεις για τυχόν έκτακτες τροποποιήσεις του σχεδίου.

Κορονοϊός: Γιατί η Ευρώπη θα παραγγείλει περισσότερα εμβόλια της Pfizer

Κυριακίδου - κορονοϊός: Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο το εμβόλιο  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: