: Ανακοινώνονται οι λίστες των ιατρείων στα οποία θα μπορούν να γίνουν , ανήλικων παιδιών – Στην Ελλάδα καταγράφηκαν 3.000 από τις Αρχές Ιουλίου σε ηλικίες 15-17 ετών

O κ. Μαζάνης τόνισε πως «Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οικογενειακοί παιδίατροι πρέπει να πείσουν τους γονείς για τον των παιδιών τους. Έχουμε μηνύματα από τους γονείς εδώ και καιρό».

«Οι γονείς ρωτούν τον οικογενειακό παιδίατρο, και ανάλογα τι θα τους πει, θα αποφασίσουν αν και πότε θα το κάνουν. Εμείς είμαστε σύμβουλοι της οικογένειας. Οι γονείς θα αποφασίσουν. Είμαστε σαφώς υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών» ανέφερε.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν και οι λίστες των ιατρείων όπου θα μπορούν να γίνονται εμβολιασμοί.

«Εδώ και 2,5 μήνες έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί παιδιών σε πολλές χώρες με το εμβόλιο της γιατί αυτή έχει κάνει σχετικές μελέτες. Αναμένεται άμεσα να πάρει έγκριση και η Moderna. Σιγά σιγά ανοίγει ο δρόμος για να μπορούν να γίνουν οι εμβολιασμοί και στα ιατρεία, και αύριο θα ανακοινωθούν οι πρώτες σχετικές λίστες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαζάνης.

Σχολιάζοντας, τέλος, τα όσα έχουν έρθει στο «φως» τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις , ο κ. Μαζάνης τόνισε ότι «Στις κατασκηνώσεις υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να αναθεωρηθούν τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν σε αυτές. Από τις αρχές Ιουλίου έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 3.000 κρούσματα ανήλικων παιδιών με κορονοϊό. Το self-test δεν έχει αξιοπιστία 100%».