: Η πλατφόρμα για τον που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, αναμένεται να ανοίξει η την Πέμπτη 15/7 με το εμβόλιο της .

Το 50% του πληθυσμού έχει λάβει έστω τη μια δόση του ενώ ενημέρωσε πως καταργείται η ποινή ακύρωσης του ραντεβού.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείνεται από την πλατφόρμα με χρήση των κωδικών taxis net.

Το ραντεβού θα δύναται να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Το ραντεβού επίσης μπορεί να κλείνεται και μέσω ΚΕΠ ή σε Φαρμακεία, αρκεί ο γονέας να προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Από το πρωί της Παρασκευής έχουν πραγματοποιηθεί 75.000 ενώ η μέρα «κλείσει» με σχεδόν 90.000 .Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν υπάρχει σκέψη για εμβολιασμό στα σχολεία.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου ξεκίνησε την ενημέρωση δίνοντας συγχαρητήρια στα παιδιά που πέτυχαν στις πανελλαδικές και τόνισε πως ο εμβολιασμός τους όπως και όλων των φοιτητών είναι ο τρόπος για ένα καλύτερο ακαδημαϊκό έτος.

Για τον εμβολιασμό των ηλικιών 12-15 ξεκαθάρισε πως ο κίνδυνος από τον κορονοϊό είναι μικρός αλλά υπαρκτός όμως υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού και μετάδοσης σε μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο ευάλωτες στη νόσο.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού φρενάρει και αναστέλλει την δημιουργία και άλλων μεταλλάξεων ενώ σε ποσοστό πάνω από 90% αποτρέπει τη βαριά νόηση και νοσηλεία ενώ σε μικρότερο βαθμό το γεγονός να κολλήσει κάποιος.

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι είναι κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους εμβολιασμένους με μόνο μια δόση εμβολίου και κάλεσε τον κόσμο να μην καθυστερήσει να την πραγματοποιήσει.

Επίσης τόνισε πως πολλοί δεν εμβολιάζονται επειδή και οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν χωρίς όμως να σκέφτονται πως το 99% που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Το Ισραήλ και η Βρετανία που έχουν μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων έχουν κρούσματα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα αλλά δεν έχουν πολλούς νεκρούς και νοσηλείες.