Λίγες μέρες απομένουν για να ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων στο και ήδη πάνω από 1 εκατ. είναι αυτοί που έχουν κλειδώσει το .

Η τελική ημερομηνία για την υποβολή είναι τα μεσάνυχτα της 12ης Δεκεμβρίου και δεν αναμένεται να υπάρξει παράταση. Αν περισσέψουν χρήματα από τα 750 εκατ. ευρώ που έχει υπολογίσει να δώσει η κυβέρνηση, τότε, ενδέχεται να βρεθούν στοχευμένα νέοι .

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο βέβαια πώς θα γίνει αυτό και εξετάζονται και άλλα σενάρια. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να γίνει καμία πληρωμή μόλις γυρίσει ο χρόνος στο 2018. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εργασίας έχει δεσμευτεί ότι θα πληρώσει το στις 15 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί, ότι το 15% των αιτήσεων που είναι σε εκκρεμότητα είναι έτοιμες για έγκριση. Δηλαδή κοντά στις 70.000 αιτήσεις. Τελευταία, έγιναν αλλαγές για τους φιλοξενούμενους θανόντος, τις χήρες, τα παιδιά μέσα στο 2017 καθώς και την ταυτοποίηση ΑΜΕΑ που βρίσκονται σε ιδρύματα. Ταυτόχρονα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν οι ανασφάλιστοι ΑΜΕΑ για να τους πιστωθεί το κοινωνικό μέρισμα.