| Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα προχωρήσει  σε μεγάλες αλλαγές στα κοινωνικά επιδόματα με διεύρυνση των δικαιούχων, κυρίως των ευάλωτων ομάδων.

Tο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα μετονομασθεί σε , το οποίο θα δοθεί από το 2020 σε περισσότερους δικαιούχους καθώς θα αυξηθεί το ποσό από 760 εκατ. ευρώ που διατίθενται σήμερα σε 1 δισ. ευρώ το 2020.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δεν πρόκειται για μια απλή αλλαγή ονόματος για ιδεοληπτικούς λόγους όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το 0,5% του ΑΕΠ να διατίθεται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Ωστόσο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα συνδυαστεί και με πρωτοβουλίες για εργασία. Συγκεκριμένα, θα συνδυαστεί με οικονομικές πρωτοβουλίες, όπως η χορήγηση μικρών δανείων, μέτρο που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Γαλλία. Εκεί, κατόρθωσαν να κινητοποιήσουν ανθρώπους που είχαν βρεθεί στο περιθώριο, και παρόλα αυτά δημιούργησαν πολύ γρήγορα οικογενειακές ή προσωπικές, μικρές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, θα υπάρξουν αλλαγές στο επίδομα παιδιού και θα δοθεί και επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε γέννα.

Υπενθυμίζεται πως τα επιδόματα υπάγονται στο χαρτοφυλάκιο της νέας υφυπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.