Ανακοινώσεις για το εντός της εβδομάδας.

Αναλυτυτικότερα, όπως είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης την Τετάρτη 22 Μαρτίου, σε συνέντευξη Τύπου, θα ανακοινωθούν επίσημα τα δύο «καλάθια» με στόχο να καταπολεμηθεί η ακρίβεια που ταλαιπωρεί εδώ και μήνες τα νοικοκυριά.

Ειδικά για το «καλάθι του Πάσχα» ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως πρόκειται να περιέχει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολάτα, ενώ οι τιμές στην αγορά εν όψει της Μεγάλης εβδομάδας εκτίμησε ότι θα να είναι χαμηλότερες.

Σε ό,τι αφορά το «καλάθι της ιχθυαγοράς» ο ίδιος σημείωσε ότι είναι υπό συζήτηση να προστεθεί σε αυτό και ο Μπακαλιάρος καθώς η τιμή του έχει πάρει «φωτιά». Διευκρίνισε ωστόσο ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα με το συγκεκριμένο προϊόν.

Σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» τόνισε ότι έχει πέντε μήνες συγκρατήσει τις τιμές για 60 προϊόντα πρώτης ανάγκης. «Οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια είναι συνεχείς και δεν γίνονται μόνο στο καλάθι, γίνονται σε όλα τα προϊόντα των σουπερμάρκετ. Έχουμε επιβάλει πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ σε πρόστιμο», κατέληξε.