: Σε εξέλιξη βρίσκεται η  κακοκαιρία Μπάλλος, που χτυπάει με βροχές, ισχυρές , ακόμα και με χιόνι πολλές περιοχές της χώρα.

Πού καταγράφονται προβλήματα

Ήδη άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με διακοπές κυκλοφορίας, ενώ και στην Βόρεια Εύβοια οι αρχές προχώρησαν σε προληπτικές εκκενώσεις χωριών. Σε αρκετές περιοχές της χώρας έχουν κλείσει τα σχολεία. Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μήνυμα από το 112 στην Αττική

Μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της Αττικής το μεσημέρι της Πέμπτης για την κακοκαιρία Μπάλλος.  To Yπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τους πολίτες πως ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την περιοχή, με το μήνυμα να αναφέρει:

«Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να . Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Επίσης, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, η Τροχαία διέταξε προσωρινά την διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας, στο ρεύμα προς Αθήνα. Έπειτα από λίγη ώρα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 50 κλήσεις για εισροή υδάτων κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά. Λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκε διακοπή συγκοινωνίας του Τραμ από το Ασκληπειο Βούλας έως το Παλιό Δημαρχείο και από την Κασομούλη έως το Σύνταγμα.