Τι θα ισχύσει αναφορικά με τη , η οποία αναμένεται να φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις για την κάμερα και φρεσκαρισμένη εμφάνιση

Σύμφωνα με το unboxholics, τα iPhone 15 αναμένεται να έρθουν και με τσουχτερή τιμή, αφού οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχουμε δει ποτέ από την Apple.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, το οποίο βασίζεται στις πληροφορίες του αξιόπιστου leaker LeaksApplePro, ο αμερικανικός κολοσσός ενδέχεται να αυξήσει την τιμή της επόμενης ναυαρχίδας, του iPhone 15 Ultra, έως και $200!

Πρόκειται για το μεγαλύτερο άλμα από γενιά σε γενιά, αφού συνήθως οι τιμές των iPhone έβλεπαν αυξήσεις ύψους $100 στην αμερικανική αγορά. Αυτό σημαίνει πως η τιμή του iPhone 15 Ultra ενδέχεται να ξεκινά από τα $1299 στις ΗΠΑ. Αν αναλογιστούμε, όμως, πως στην Ευρώπη υπάρχει και το ΦΠΑ, η τιμή του επόμενου high-end iPhone στην Ελλάδα υπάρχει περίπτωση να ξεκινά από τα €1600 για το μοντέλο με τη μικρότερη χωρητικότητα.

Μιλώντας σχετικά, ο leaker τόνισε:

Θα είναι ένα το πιο ακριβό iPhone. Ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Apple έχει μικρότερα περιθώρια κέρδους χρόνο με το χρόνο. Έτσι, το αυξανόμενο κόστος παραγωγής και ο πληθωρισμός, που κάνει τα χρήματα που έχει η εταιρεία στην τράπεζα να αξίζουν λιγότερο, ήταν το τελειωτικό χτύπημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, το iPhone 15 Ultra θα έρχεται με 256GB αποθηκευτικού χώρου (χωρίς να υπάρχει μοντέλο των 128GB). Παράλληλα, θα είναι εξοπλισμένο με διπλή μπροστινή κάμερα, USB-C με Thunderbolt 4 (40Gbps) και θα είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο. Η επιλογή του υλικού είναι αυτή που εν μέρει έχει επηρεάσει την τιμή, αλλά θα έχει ως αποτέλεσμα μια πολύ πιο στιβαρή συσκευή.

Τα τωρινά μοντέλα, τα iPhone 14 Pro και Pro Max είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο κοστίζει περίπου $1-1.50 το κιλό. Από την άλλη, το τιτάνιο κοστίζει έως και 50 φορές περισσότερο, με τιμή περίπου $35-50 το κιλό. Ο leaker επισημαίνει πως αυτό το υλικό θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το iPhone 15 Ultra και όχι για τα απλά μοντέλα του line-up.