Η ατζέντα του Eurogroup – Στο μενού και η Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/11/2018 - 19:11 | Author: Newsroom Ipaidia

Η πορεία της Ελλάδας μετά από το πρόγραμμα θα τεθεί επί τάπητος, μεταξύ άλλων ζητημάτων, στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ατζέντα που δόθηκε στη δημοσιότητα. Στο Eurogroup θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία του ΔΝΤ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αξιολογήσουν τους προϋπολογισμούς των κρατών – μελών, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην Ιταλία.

Εν συνεχεία θα εξεταστεί η πορεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ισπανίας μετά από τα προγράμματα προσαρμογής. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Κομισιόν θα παρουσιάσει στο Eurogroup την πρώτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας.

Όπως τονίζεται στην ατζέντα του Eurogroup, οι τριμηνιαίες εκθέσεις ενισχυμένης εποπτείας επιτρέπουν τη στενή παρακολούθηση της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας, καθώς και την υλοποίηση των δεσμεύσεων μετά το πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το ΔΝΤ θα παρουσιάσει την ενδιάμεση έκθεσή του για την οικονομία της Ευρωζώνης. Παράλληλα, στο Eurogroup θα εξεταστεί η εμβάθυνση της Ευρωζώνης, με φόντο τη σύνοδο κορυφής της 14ης Δεκεμβρίου.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso