: Ένας μοτοσικλετιστής επιχείρησε να σταματήσει το φορτηγό, που έπεσε χθες το βράδυ πάνω στο πλήθος στη , προσπαθώντας να ανοίξει…
την πόρτα του οχήματος που κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, αλλά έπεσε στη διάρκεια της προσπάθειάς του, σύμφωνα με την αφήγηση του γερμανού δημοσιογράφου Ρίχαρντ Γκούτγιαρ.

«Βρισκόμουν στο μπαλκόνι (ενός ξενοδοχείου) που βλέπει στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ και κοιτούσα τους ανθρώπους που γιόρταζαν (την 14η Ιουλίου), όταν ξαφνικά ένα φορτηγό κινήθηκε προς την κατεύθυνση του πλήθους», αφηγήθηκε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο από το Βερολίνο.

«Οδηγούσε πολύ αργά, αυτό ήταν το εντυπωσιακό», συνέχισε αυτός ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος. «Και τον ακολούθησε ένας μοτοσικλετιστής που κινήθηκε πίσω του και ο μοτοσικλετιστής προσπάθησε να τον περάσει και προσπάθησε μάλιστα να ανοίξει την πόρτα του οδηγού του φορτηγού», εξήγησε ο Γκούτγιαρ, ο οποίος γύρισε επίσης ένα βίντεο με το κινητό του, το οποίο μεταδόθηκε από το δημόσιο γερμανικό δίκτυο ARD. «Όμως έπεσε κάτω από τις ρόδες του φορτηγού», εξήγησε.

«Είδα επίσης δύο αστυνομικούς να πυροβολούν το φορτηγό», διευκρίνισε ο αυτόπτης μάρτυρας. “Και τότε ο οδηγός του φορτηγού πάτησε γκάζι, το φορτηγό άρχισε να τρέχει, επιτάχυνε και έπεσε πάνω στο πλήθος κάνοντας ζιγκ-ζαγκ. «Μετά υπήρξαν 15 έως 20 δευτερόλεπτα με πυροβολισμούς από πολλά όπλα», συνέχισε.

Αυτά που είδε διήρκεσαν συνολικά «60 δευτερόλεπτα, όχι περισσότερο, από την αρχή έως το τέλος», κατέληξε, διευκρινίζοντας ότι στη συνέχεια κατέβηκε στον δρόμο.

Είδε τότε τους ανθρώπους πανικόβλητους και 12 πτώματα καταγής.

«Επικρατούσε απόλυτο χάος», «άνθρωποι ούρλιαζαν», περιέγραψε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Ρόμπερτ Χόλογουεϊ, που παρακολουθούσε τις εορταστικές εκδηλώσεις. «Είδαμε ανθρώπους τραυματισμένους και θραύσματα να εκτοξεύονται παντού», αφηγείται.