σηµείωσαν ετήσια αύξηση κατά 10,4%. Πρόκειται για τη µεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση που καταγράφεται από το 2008.

Eπιπλέον, παρατηρείται αποκλιµάκωση του πληθωρισµού, η ακρίβεια στα τρόφιµα παραµένει πολύ υψηλή και αυξάνει αντιστοίχως και το κόστος ζωής. Τα στοιχεία αυτά αναµένεται να δυσκολέψουν πολλούς.

Αξίζει να σηµειωθεί κι ένας άλλος παράγοντας, που αφορά τις τιµές των ενοικίων ανάλογα µε την επιφάνεια του διαµερίσµατος. Οπως έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, οι τιµές των διαµερισµάτων µικρής επιφανείας, π.χ. γκαρσονιέρες και στούντιο, είναι δυσανάλογα υψηλές συγκριτικά µε εκείνες των µεγαλύτερης επιφανείας ακινήτων.

Για παράδειγµα, ένα στούντιο στο κέντρο της Αθήνας µπορεί να κοστίζει αρκετά πάνω από 10 ευρώ/τ.µ. (π.χ. 13-15 ευρώ/τ.µ.), τη στιγµή που ένα διαµέρισµα δύο υπνοδωµατίων, πέραν της άνεσης, εκµισθώνεται αντί π.χ. 8 ευρώ/τ.µ. στην ίδια περιοχή.

Ετσι, µέσω της συγκατοίκησης, το τελικό ποσό ενδέχεται να είναι αρκετά φθηνότερο για τους ενοικιαστές. Μια γκαρσονιέρα µπορεί να κοστίζει π.χ. 450 ευρώ για τον ενοικιαστή, ενώ το µεγαλύτερο διαµέρισµα µε συγκάτοικο να στοιχίζει ακόµη και 300-350 ευρώ για τον καθένα.