: Πάνω από 200.000 επιχειρήσεις υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι χθες τα μεσάνυχτα, ενώ όσοι δεν πρόλαβαν, έχουν διορία έως 10 Μαΐου.

Την Μεγάλη Πέμπτη οι πληρωμές

Όπως αναφέρει το Newmoney, επτά ως τώρα, και για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται το ίδιο λάθος -που κοστίζει ζωές και χρήματα: χιλιάδες υποψήφιοι κατέθεσαν αιτήσεις για την Επιστρεπτέα 7, αλλά οι ίδιοι ή οι λογιστές τους έκαναν το μοιραίο λάθος: συμπλήρωσαν μεν κανονικά τα Έσοδά τους επιλέγοντας την σχετική εντολή στο , αλλά ξέχασαν και πάλι να ολοκληρώσουν την αίτηση συμμετοχής πατώντας Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, η οποία κρύβεται κάτω από την επιλογή Οι Εφαρμογές μου.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αναμένεται παρέμβαση εκπροσώπων του κλάδου των Οικονομολόγων – Φοροτεχνικών προς την ηγεσία του , προκειμένου να διασώσει όσες επιχειρήσεις δικαιούνται μεν την ενίσχυση, αλλά αποκλείστηκαν για λόγω του συγκεκριμένου λάθους.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών βελτιώνει τους όρους, προσφέροντας κρατική ενίσχυση και σε επιχειρήσεις που είχαν αύξηση του τζίρου τους το 2020, παρά την πανδημία. θα λάβουν έτσι ακόμα και επιχειρήσεις που είχαν αποκλειστεί από την Επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Το μέτρο αφορά επιχειρήσεις στις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα λειτουργίας. Δηλαδή Λιανεμπόριο, Εστίαση, Τουρισμός, Πολιτισμός, Αθλητισμός , Μεταφορές και Γυμναστήρια. Για αυτές δεν θα ισχύσει ο «κόφτης» να μην είχαν αύξηση του τζίρου τους το 2020, έναντι του 2019. Αρκεί μόνον να έχουν πτώση του τζίρου τους τουλάχιστον 2% στο α΄τρίμηνο του 2021, έναντι του αντίστοιχο τριμήνου πέρυσι. Και αφού εφέτος όλες αυτές οι επιχειρήσεις ήταν ως τώρα κλειστές, ενώ το 2020 λειτουργούσαν όλες έως τα μέσα Μαρτίου, είναι μαθηματικά βέβαιον ότι ξεπερνούν σε πτώση το 20% (τρίμηνο προς τρίμηνο).

Εκτός από την δίκαιη εξαίρεση που καλύπτει για όλο το πρώτο τρίμηνο του 2021 όσες επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή (αλλά όχι και όσες είχαν αύξηση του τζίρου πχ με take away και delivery) για πρώτη φορά φέτος θα λάβουν και χιλιάδες άλλοι νέοι δικαιούχοι.

Πρόκειται κυρίως για νέες επιχειρήσεις που συστήθηκαν μετά το 2019 αλλά που για διάφορες αιτίες και προβλήματα είχαν αποκλειστεί σε άλλες επιστρεπτέες.