Το επόμενο χρονικό διάστημα θα «ξεκλειδώσει» η για την αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών.

Τα ποσά

Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες 200.000 νοικοκυριά θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα που θα καλύπτουν έως και το 50% της αξίας των αγορών τους, προκειμένου να αποσύρουν παλιές και ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές.

Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στη δράση είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών. Η παλιά συσκευή προς αντικατάσταση, μάλιστα, θα πρέπει να λειτουργεί, αλλιώς δεν θα γίνεται δεκτή. Τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές. Σημειώνεται πως θα υπάρχουν οικονομικά κριτήρια, καθώς ανάλογα με το εισόδημα θα υπάρχει και ανάλογη επιδότηση.

Ποιες συσκευές επιδοτούνται

Ψυγεία
Καταψύκτες
Κλιματιστικά
Ποιες συσκευές δεν επιδοτούνται
Ηλεκτρικές κουζίνες
Πλυντήρια ρούχων
Πλυντήρια πιάτων
Πώς θα γίνεται η αίτηση

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η αίτηση θα γίνεται σε ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς του Taxisnet, ενώ θα χρειάζεται και το ΑΦΜ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είχε σημειώσει:

«Θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνει με τους κωδικούς ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του, είτε μέσα από τον λογιστή, είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει, θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει και το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό».