Επίδομα θέρμανσης: Εξετάζεται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/12/2019 - 13:02 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής των για το και το κλείσιμο της εφαρμογής, από σήμερα θα γίνει η εκκαθάριση, ώστε να διαπιστωθεί πόσα από τα περίπου 75 δισ. ευρώ που διατίθενται για φέτος θα μοιραστούν στους 600.000 δικαιούχους που έκαναν αιτήσεις έως την Παρασκευή.

Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να οργανωθεί η εξόφληση των μέχρι το τέλος του χρόνου. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», εκτιμούσαν ότι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί δεν θα εξαντληθεί. Και αυτό επειδή πολλοί δικαιούχοι λόγω οικονομικής στενότητας περιμένουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης μόλις ο καιρός χαλάσει περισσότερο.

Άλλοι πάλι έκαναν την αίτηση μεν αλλά παρήγγειλαν μικρή ποσότητα . Έτσι κατοχύρωσαν το ποσό της επιδότησης αλλά αυτό είναι μικρότερο από το ανώτερο που δικαιούνταν.

Για όλους αυτούς υπάρχει η σκέψη η πλατφόρμα να ανοίξει για λίγο τον Ιανουάριο ώστε να κάνουν αίτηση όσοι δεν έκαναν και να συμπληρώσουν το ανώτερο της επιδότησης όσοι αγόρασαν μικρότερες ποσότητες. Ο στόχος είναι να αναλωθεί στο σύνολό του το ποσό που έχει διατεθεί για φέτος για επίδομα θέρμανσης.  • ideascentral

    europalso