Επίδομα 534 ευρώ: Άλλαξε η ημερομηνία πληρωμής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/06/2020 - 16:23 | Author: Newsroom Ipaidia

Τη Δευτέρα θα καταβληθεί τελικά η ύψους στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που παρέμειναν σε παράταση αναστολής εργασίας ολόκληρο τον Μάιο ή θεωρούνταν πληττόμενες, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 αναφέροντας ότι η του μετατίθεται για τη Δευτέρα αντί για σήμερα Παρασκευή που ήταν προγραμματισμένη, καθώς πρέπει να διασταυρωθούν τα στοιχεία των δικαιούχων με βάση τις δηλώσεις των εργοδοτών.

Επιδότηση 360 ευρώ για γρήγορο internet – Ποιοί το δικαιούνται

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά το υπουργείο Εργασίας είχε εξαγγείλει ότι τα χρήματα θα έμπαιναν στους λογαριασμούς των εργαζομένων στις 5 με 10 Ιουνίου. Στην πορεία το μετέθεσε για τις 12 Ιουνίου και σήμερα διά στόματος Βρούτση ανακοίνωθηκε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν στις 15 Ιουνίου!

Σημειώνεται ότι τα ποσά του επιδόματος υπολογίζονται σε 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής σύμβασης εργασίας και φθάνουν έως τα 534 ευρώ.

Το επιδόμα – συνολικού ύψους άνω των 208 εκατ. ευρω – θα καταβληθεί σε 526 χιλιάδες εργαζόμενους.

Πανελλαδικές 2020 – Επίδομα 350 ευρώ: Δικαιούχοι

είναι:

-Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή,

– Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο, αλλά δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

-Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

ΟΠΕΚΑ Επίδομα Παιδιού Α21: Η παγίδα που μπορεί να επηρεάσει το επίδομα  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: