Μεγάλο «κύμα» τουρισμού από τη Ρωσία αναμένεται το 2017, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» το ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού κέντρου «Ρώσικο Σπίτι» και σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης.

«Περιμένουμε μεγάλο κύμα τουρισμού το 2017 γιατί έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα έκδοσης της βίζας. Σχεδόν όλοι οι Ρώσοι, όσοι το επιθυμούσαν, έχουν πάρει βίζα για πολλά έτη, χάρη στη δουλειά που έχουν κάνει το προξενείο και η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Αυτό σημαίνει ότι φέτος δεν θα έχουν κανένα εμπόδιο, από τον Μάιο, να επισκεφτούν την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Γκαραμπερίδης.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για διάφορες επενδύσεις τουριστικού χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. «Ο βασικός κλάδος για επενδύσεις είναι ο τουριστικός» είπε και πρόσθεσε: «υπάρχει ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές για τη Βόρεια Ελλάδα, γιατί όπου πηγαίνει ο τουρισμός από τη Ρωσία ακολουθούν και διάφορες οικονομικές επενδύσεις. Αυτό είναι αυτονόητο, αυτό έχει δείξει η εμπειρία της Χαλκιδικής και αυτό προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας».

Επιπλέον αναφέρθηκε στην έναρξη αεροπορικών πτήσεων από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη προς τη Χρυσούπολη Καβάλας και επισήμανε ότι, στη Θεσσαλονίκη, αυτές οι πτήσεις υπάρχουν και θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016 τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, έγινε ένα ξεκίνημα στην ανάπτυξη των σχέσεων του ελληνικού και του ρωσικού λαού. «Γι’ αυτό σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία σε διαπεριφερειακό επίπεδο, σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κυβέρνησης Αγίας Πετρούπολης. Ζητήσαμε από την κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης να αποφασίσει για το 2017 να γίνει έτος Κεντρικής Μακεδονίας στην Αγία Πετρούπολη και έτος Αγίας Πετρούπολης στην Κεντρική Μακεδονία. Το ίδιο σκεφτόμαστε και για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», είπε.

Παράλληλα, για την ερχόμενη χρονιά προγραμματίζονται αδελφοποιήσεις δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικά της Χαλκιδικής με δήμους της περιοχής της Αγίας Πετρούπολης και της Μόσχας. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην Αγία Πετρούπολη και ελληνικές αποστολές στη Ρωσία καθώς και επισκέψεις από την Αγία Πετρούπολη στην περιοχή της Ιερισσού.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ