Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε  το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την δημιουργία υπουργείου Οικογένειας, τόνισε ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι αλλά αντίθετα θα μειωθούν υπάρχοντες φορολογικές επιβαρύνσεις, προανήγγειλε διπλασιασμό των ακινήτων για τα χαμηλότοκα δάνεια για νέους έως 39 ετών με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και περιέγραψε πώς θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες από το ΕΚΑΒ.

Το υπουργείο Οικογένειας και ο διπλασιασμός για το «Σπίτι μου»

Για το υπουργείο Οικογένειας που θα δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία αν οι πολίτες την αναδείξουν ξανά κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα προέλθει από το «σπάσιμο» του υπουργείου Εργασίας στα δύο.

Όπως εξήγησε το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική καθώς το νέο υπουργείο θα αποτελέσει πυλώνα «για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό».

«Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε, δε, ότι «θα διπλασιάσουμε τα κονδύλια και από τα 10.000 θα πάμε στα 20.000 σπίτια»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το πρόβλημα της ακρίβειας και αφού αναγνώρισε ότι «τα επιδόματα δεν είναι λύση», αναφέρθηκε σε μια σειρά θετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και επεσήμανε πως «είναι σημαντικό να έχουμε καλύτερους μισθούς, οι οποίοι έχουν βελτιωθεί αν και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φθάσουμε στα ευρωπαϊκά επίπεδα» μολονότι «από την άλλη δεν πρέπει να υπονομεύσουμε και τη σταθερότητα των επιχειρήσεων.

Ειδικά, δε, για τη φορολογική πολιτική που θα ασκήσει η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «όχι μόνο δεν θα αυξήσουμε αλλά και θα μειώσουμε φόρους. Αύξηση του αφορολόγητου, κανένας νέος φόρος, σταδιακή μείωση και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κάτι που όμως πρέπει να συνδυαστεί με την καλύτερη φορολογική συμμόρφωση. Το οικονομικό επιτελείο απέδειξε την προηγούμενη τετραετία ότι εκπλήσσει προς το καλύτερο»