Τι είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης αναφορικά με τα και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου τα του θα ξεπεράσουν τα 5.000 παρά το γεγονός ότι σήμερα καταγράφεται μια πτωτική πορεία προχώρησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Όπως είπε, μάλιστα, στον ΣΚΑΪ, ο αριθμός των κρουσμάτων θα φτάσει τα 5.200, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και μοντέλα.

Ανοδική πορεία προέβλεψε ο κ. Σαρηγιάννης και για τους αριθμούς των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών εκτιμώντας ότι στα μέσα προς τέλη του Οκτωβρίου «θα δούμε αποκλιμάκωση».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για το και την απειλή της μετάλλαξης Δέλτα. «Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στα σχολεία λόγω της μετάλλαξης Δ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανωλόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κολλήσουν πολλοί ανεμβολίαστοι ακόμα και κάποιοι από τους εμβολιασμένους, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ρουτίνα ο καθημερινός θάνατος 40 συνανθρώπων μας.