: Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, κ. Λινού, εξέφρασε τους προβληματισμούς της για το και την μετάδοση του από τους μαθητές.

Μάλιστα, είπε μεταξύ άλλων πως οι μαθητές που θα νοσήσουνε με κορονοϊό μετά το «θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα» μετέφερε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού κάνοντας λόγο για «δύσκολο» ξεκίνημα από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου καθώς υπενθύμισε ότι «τα παιδιά του Δημοτικού δεν έχουν δυνατότητα ».

«Έχουμε όλοι χαλαρώσει, ελπίζουμε κι ευχόμαστε όλοι να μην κλείσουν τα », σημείωσε η κυρία Λινού στον ΑΝΤ1 ενώ ερωτηθείσα σχετικά με το αν συμφωνεί με το σχέδιο για το 50%+1 απάντησε ότι δεν συμφωνεί «καθόλου».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι μαθητές που θα νοσήσουν θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα», ξεκινώντας από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον μέχρι και τις επαφές στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτό συμβούλεψε τους γονείς «να αγοράσουν από σήμερα τις μάσκες και να κάνουν από σήμερα πρόβες, ώστε να συνηθίσουν να τις φορούν».

Χαρακτήρισε, δε, «μεγάλο λάθος» την προτροπή ορισμένων γιατρών για την αποφυγή , μέχρι να γίνουν έρευνες στη χώρα μας. Όπως επισήμανε η Αθήνα Λινού «από τα παιδιά που θα νοσήσουν, ένα 10% θα νοσήσει σοβαρά και μετά θα έχει σοβαρά υπολείμματα».