Τι είπε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, κατά την διάρκεια του 1st Digital Beach Summit, στο Μονολίθι Πρέβεζας.Συγκεκριμένα, τόνισε πως η κυβέρνηση προσπάθησε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που δημιούργησε η πανδημία για ένα σύγχρονο ελληνικό .

Τόνισε μεταξύ άλλων πως «Η εκπαίδευση κατά την διάρκεια της πανδημίας έπρεπε να προχωρήσει χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς», συμπλήρωσε η κ. Μακρή.

Αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα που έφερε η ψηφιακή εποχή στο σχολείο, λέγοντας πως δημιούργησε ένα διαδραστικό περιβάλλον για τους μαθητές και βοήθησε τους εκπαιδευτικούς να ανακαλύψουν νέα ψηφιακά εργαλεία.

Η ψηφιακή εποχή οδήγησε, όπως είπε, να εισαχθούν στα νέες θεματικές, όπως η ρομποτική.

Ενα γεγονός που δείχνει την εναρμόνιση του υπουργείου Παιδείας στις νέες τεχνολογίες, όπως συμπλήρωσε, είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι έγιναν με ψηφιακό τρόπο, ενώ και οι μαθητές ενημερώθηκαν με SMS για τη σχολή στην οποία πέτυχαν μετά τις πανελλήνιες.

Τέλος, αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή παραδέχτηκε πως υπήρχαν και υπάρχουν ανισότητες μεταξύ μαθητών κέντρου και περιφέρειας, για τις οποίες γίνεται τεράστια προσπάθεια να ξεπεραστούν.

Στο τραπέζι της συζήτησης συμμετείχαν Δημήτρης Παπαστεργίου (δήμαρχος Τρικκαίων), ‘Αρης Αναγνωστάκης (καθηγητής), Αλέξανδρος Τζάλλας (καθηγητής), Armand Leblois (regional manager Europe North, South, Germany and UK, Cisco Networking Academy) και ο Μιχάλης Μπλέτσας (s, director of Computing. MIT Media Lab).

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.