Η συγκέντρωση θα γίνεται καθημερινά, από τη Δευτέρα 6/9 έως και την Παρασκευή 10/9 σε δύο σημεία από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι: στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας στο Δημαρχείο Ηλιούπολης και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45).

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία έχει αρχίσει και πολλοί από τους δήμους της Αττικής οργανώνουν δράσεις, προκειμένου να στηρίξουν τις οικογένειες εκείνες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για τα σχολικά είδη.

Έτσι, άλλοι δύο δήμοι ανακοίνωσαν ότι οργανώνουν συγκέντρωση σχολικών ειδών, προκειμένου κανένα παιδί στην περιοχή τους να μην μείνει χωρίς τα σχολικά εφόδιά του.

Ο Δήμος Ηλιούπολης απευθύνει πρόσκληση στους δημότες, να προσφέρουν με πνεύμα αλληλεγγύης σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, ντοσιέ, μαρκαδόρους, μολύβια και στιλό, γόμες, διορθωτικά, ξύστρες, ξυλομπογιές, τέμπερες, κηρομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής και ακουαρέλες, πινέλα, ψαλιδάκια, κόλλες, χάρακες κλπ, ώστε όλοι οι μαθητές να ξεκινήσουν με τα βασικά απαραίτητα.

Η συγκέντρωση σχολικών ειδών θα γίνεται καθημερινά, από τη Δευτέρα 6/9 έως και την Παρασκευή 10/9 σε δύο σημεία από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι: στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας στο Δημαρχείο Ηλιούπολης και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45).

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης με ανακοίνωσή του καλεί πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις να συνεισφέρουν με σχολικά είδη και όρισε ως σημεία συγκέντρωσης το Α’ ΚΑΠΗ (Αλεξιουπούλεως 27, Αργυρούπολη), το Β’ ΚΑΠΗ (Ιασωνίδου 35, Ελληνικό), το Γ’ ΚΑΠΗ (Λ. Βουλιαγμένης 602, Αργυρούπολη) και το Δ’ ΚΑΠΗ (Ολυμπίας 40-42, Αργυρούπολη), καθημερινά έως και την Παρασκευή 30/9, από τις 08:00 έως 14:00, αλλά και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (Λ. Αργυρουπόλεως 94-96) την Τρίτη και την Πέμπτη από 08:00 έως 12:00.

Επίσης, την συγκέντρωση σχολικών ειδών οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να ενισχύσει τις πυρόπληκτες οικογένειες στο Μαντούδι Ευβοίας, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει την συγκέντρωση ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού.

Όσοι δημότες θέλουν, θα μπορούν να συνεισφέρουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή (10:00-14:00) στο Γραφείο του Σώματος Εθελοντών (δημαρχείο) και στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να γίνουν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, χορηγώντας ό,τι από τα είδη αυτά μπορούν, ώστε όλοι μαζί να δώσουμε ελπίδα στους συνανθρώπους μας, που κάτω από εφιαλτικές συνθήκες, έχασαν τα πάντα», τόνισε ο υπεύθυνος του Σώματος Εθελοντών, Πέτρος Ελευθεριάδης και η αντιδήμαρχος Δέσποινα Αϊβατζίδου-Πορτιώτου πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε κανένα παιδί να μείνει χωρίς τα απαραίτητα με το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως και στις άλλες μας δράσεις, ξέρουμε ότι οι Ηρακλειώτες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και θα ενισχύσουν την προσπάθεια να βοηθήσουμε τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας».

Στο μεταξύ, ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζει τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για την ενίσχυση των μαθητών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Ηλεία. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται καθημερινά (08:00-20:00) και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου. Τα σημεία συγκέντρωσης είναι στο δημαρχείο της πόλης στο Μοσχάτο και στο παλαιό Δημαρχείο του Ταύρου.

«Μετά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους δήμους της Εύβοιας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο δήμος μας συγκεντρώνει σχολικά είδη που θα σταλούν σε πληγέντες μαθητές των δήμων της Ηλείας. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει από το υστέρημά τους και καλώ όλους τους δημότες και τις επιχειρήσεις του δήμου μας, να συμβάλουν και αυτή τη φορά στη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου.