Στη Σκόπελο βρέθηκαν σήμερα ο πουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μετά το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε το νησί. Και οι δύο διαβεβαίωσαν τους πολίτες ότι μόλις καταγραφούν οι ζημιές και αποσταλούν τα αιτήματα αποζημιώσεων στα υπουργεία, θα καταβληθούν αποζημιώσεις και θα δοθούν λύσεις όσο πιο άμεσα γίνεται, στο μέτρο του δυνατού.

Τα δύο κορυφαία μέλη της κυβέρνησης συμμετείχαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Σκοπέλου και δεσμεύθηκαν για την καταβολή των αποζημιώσεων, όταν ο δήμαρχος Χρήστος Βασιλούδης, φορείς του νησιού και πολλοί κάτοικοι παρουσίασαν τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σκόπελος είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, όπως σε δεκάδες κτηνοτροφικές μονάδες, τα οικονομικά προβλήματα που θα κληθεί να διεκπεραιώσει ο δήμος εξαιτίας της κακοκαιρίας και η υποστελέχωση του δήμου, που φάνηκε πεντακάθαρα στις δύσκολες μέρες που πέρασε το νησί.

Στη σύσκεψη το παρόν έδωσαν και οι επαγγελματίες της Σκοπέλου που παραπονέθηκαν ότι ακόμα δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν, από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Σκόπελο, το Σεπτέμβριο του 2015.