: Τι έκανε γνωστό ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για τις 4000 ΝΕΕΣ προσλήψεις – Ο υπουργός Υγείας είπε ότι οι προσλήψεις νοσηλευτών και βοηθών θα γίνουν με διαγωνισμό ΑΣΕΠ που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

 

Αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ  ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ανέφεραν πως  «αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες και θα έχει εντός του τρέχοντος έτους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.

Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.

Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».

ΑΣΕΠ: ΝΕΕΣ προσλήψεις σε Υπουργείο

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για ΝΕΕΣ προσλήψεις σε Υπουργείο

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για χιλιάδες θέσεις εργασίας ΕΔΩ