Τι αναφέρουν οι Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί κλάδου ΔΕ αναφορικά με.

Η ανακοίνωση:

ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Για ακόμη μία φορά το υπουργείο και η ηγεσία του, με τρόπο απροκάλυπτο και προκλητικό, μας έδωσε να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν ίσοι όροι και.

Στις 22-03-23, ανακοίνωσε 846 προσλήψεις αναπληρωτών και συγκεκριμένα 348 εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων στην δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση. Σε αυτή την ύστατη φάση αυτή των προσλήψεων (αν και έπρεπε να φτάσει πρώτα Απρίλιος), ήταν η πρώτη φορά που καλύφθηκαν κενά κατηγορίας ΔΕ01 & ΔΕ02 για φέτος.

Δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι μόνο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων θεωρήθηκε ότι τα κενά αυτά είναι αναγκαία και προσλήφθηκαν εκπαιδευτικοί ΔΕ01 και ΔΕ02, μόνο σε αυτήν την περιοχή! …και μάλιστα, σε όλες τις αιτούμενες από τη διεύθυνση θέσεις! Απορίας δε άξιο, γιατί ενώ υπάρχουν κενά ΔΕ01 και ΔΕ02 και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, δεν πήραν ούτε έναν εκπαιδευτικό αυτών των ειδικοτήτων κι αλλού.

Όμως η προκλητικότητα δεν μένει εκεί! Χωρίς ίχνος ντροπής, το υπουργείο θεωρεί ότι το 1 κενό της ΔΔΕ Χανίων στον κλάδο ΔΕ01.17 είναι αναγκαίο, ενώ αντίστοιχα τα 2 κενά στη ΔΔΕ Ηρακλείου, δεν είναι! Έπειτα από επικοινωνία με αρμόδιο υπάλληλο του τμήματος διορισμών και προσλήψεων, μας ανέφερε ότι στην παρούσα φάση τα κενά που ζητήθηκαν από το υπουργείο ήταν μόνο τα επείγοντα! …και πως τα κενά ΔΕ δεν είναι ποτέ επείγοντα για το υπουργείο! Στην επισήμανσή μας, ότι στην ίδια φάση έχουν ήδη προσλάβει 7 εκπαιδευτικούς ΔΕ στα Χανιά, εντελώς κυνικά μας είπε ότι: “προφανώς η ΔΔΕ Χανίων θεώρησε ότι τα κενά ΔΕ, είναι αναγκαία γι αυτούς”!

Από τη μία λοιπόν το υπουργείο απαξιώνει και αδιαφορεί για τους εκπαιδευτικούς ΔΕ, και μάλιστα δια στόματος των υπαλλήλων του, και από την άλλη προσλαμβάνει μόνο, όπου και όσους επιθυμεί, αδιαφορώντας για το αν τηρούνται τα δικαιώματα περί ίσων ευκαιριών στους αναπληρωτές. Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε όσους είναι στις προτιμήσεις του υπουργείου και είναι τυχεροί, να μαζεύουν προϋπηρεσία, ενώ άλλοι όχι.

Και είναι κάποιος να απορεί… Πώς γίνεται, στις μέχρι τώρα 5-6 φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών για το φετινό διδακτικό έτος, ενώ δηλωνόταν όλα τα κενά από τις διευθύνσεις (και αυτά των ΔΕ), να μην προσλαμβανόταν ούτε ένας εκπαιδευτικός ΔΕ, και τώρα, στην τελευταία φάση, να ζητούνται να εξαιρούνται τα συγκεκριμένα κενά ως μη αναγκαία, αλλά επειδή μία ΔΔΕ (εξ όσων λένε) τα ζήτησε, να τα ικανοποιούν όλα;;;

Και μήπως δεν κάνει και τον πιο εύπιστο να γίνεται επιφυλακτικός, σκεπτόμενος ότι μόνο στα Χανιά (τυχαία η πόλη καταγωγής σημαντικών πολιτικών προσώπων του κυβερνώντος κόμματος;) ικανοποιήθηκαν όλα τα κενά αναπληρωτών ΔΕ;

Για λόγους ίσης μεταχείρισης και διαφάνειας, ας βγουν εδώ και τώρα οι υπεύθυνοι να αναλάβουν να εξισορροπήσουν αυτή την αδικία, προσλαμβάνοντας και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας για τους ίδιους κλάδους τα κενά που υπάρχουν! Για να μπορούν να βγαίνουν μπροστά στον κόσμο και στις κάμερες και να δηλώνουν ότι οι εποχές του βολέματος και της εξυπηρέτησης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ότι τυχόν λάθη και παραλείψεις πρέπει να διορθώνονται.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η αγανακτισμένη ανακοίνωση, είναι μόνο η αρχή της διεκδίκησης του νόμιμου δικαιώματος όλων των αναπληρωτών για ίσες ευκαιρίες εργασίας. Για το λόγο αυτό επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για τα συμφέροντά μας, που θίγονται και αυτή τη φορά!

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ