Όπως γίνεται γνωστό, τα εκτοξεύονται ξανά στα ύψη, με την αισχροκέρδεια να κάνει όλο και πιο εμφανή την παρουσία της στους καταναλωτές.

Αναλυτικότερα, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ξεπερνάει το 110% με τα προϊόντα να επανέρχονται στις προηγούμενες τιμές τους εκτός καλαθιού.

Τα αυγά είναι ένα από αυτά τα προϊόντα που εκτός καλαθιού αποτελούν είδος πολυτελείας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος ανέφερε στο MEGA: «Δεν μπορεί ένα αυγό που την Παρασκευή είναι στο καλάθι του νοικοκυριού, την Δευτέρα, να παίρνει 120% αύξηση. Δεν γίνεται».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί συγκεκριμένη εταιρεία σούπερ μάρκετ η οποία έχει το εξής παράδοξο… Εκτός καλαθιού η εξάδα έχει 1,25 ευρώ με την τιμή ανά μονάδα να είναι στα 0,21 ευρώ. Τη Δευτέρα που το προϊόν βγήκε από το καλάθι η τιμή του εκτοξεύθηκε στα 2,73 ευρώ με την τιμή ανά μονάδα να είναι στα 0,45 ευρώ. Σε παρόμοιο μοτίβο κινείται και η κατάσταση σε αυγά ιδιωτικής ετικέτας.

Ο κύριος Ραυτόπουλος πρόσθεσε ότι «Υπάρχει ελεύθερη αγορά, εμείς λέμε ότι είναι ασύδοτη η αγορά, γιατί εάν υπήρχε έλεγχος το υπουργείο Ανάπτυξης θα έβλεπε ότι τη μία μέρα η 6αδα αυγών έχει 1,25 ευρώ και τη Δευτέρα 2,73 ευρώ. Δεν είναι αυτό το περιθώριο κέρδους που είχε πει ο υπουργός».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ