: Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί από το πρωί της Παρασκευής σχετικά με το ποιοι θα είναι αυτοί που θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη, αφού υπουργείο Εσωτερικών και περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να παρουσιάζουν δύο διαφορετικές εκδοχές .

Όπως αναφέρει το Newsbomb, νωρίς το πρωί της Παρασκευής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής όσον αφορά τη στρατιωτική της 28ης Οκτωβρίου:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης από τη εξηγούσαν, μάλιστα, ότι βάσει του αρχικού προγραμματισμού στην παρέλαση είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 40 μη στρατιωτικά τμήματα και η διάρκεια της παρέλασης με βεβαιότητα θα ξεπερνούσε τις δυο ώρες, αντίθετα με την οδηγία που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, όμως, κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, διέρρεαν ότι οι μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα δημοσιεύματα για παρέλαση μόνο τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ίδιοι κύκλοι παρέπεμπαν, μάλιστα, στην εγκύκλιο του υπουργείου από τις 13 Οκτωβρίου η οποία προβλέπει ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ. Στην ίδια εγκύκλιο αναφερόταν, δε, ότι λόγω πανδημίας η παρέλαση θα πρέπει να είναι διάρκειας αυστηρά μίας ώρας.

Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών τις επόμενες ώρες αναμένεται διευκρινιστικό δελτίο τύπου που θα ξεκαθαρίζει τους όρους και τους συμμετέχοντες στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.