Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε συνταγματική την περικοπή – κατάργηση που υπέστησαν το 2013, τα δώρα στους του Δημοσίου Τομέα.

Τι συμβαίνει με τα

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, αποφάνθηκε σχετικά, απορρίπτοντας σχετική διεκδίκηση συνταξιούχου στρατιωτικού, ο οποίος είχε δικαιωθεί πρωτόδικα. Βασικό επιχείρημα των δικαστών ήταν ότι αυτές οι αποφάσεις που πάρθηκαν τότε και είχαν ως αποτέλεσμα να καταργηθεί το , το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας για τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα, προέκυψαν από την ανάγκη της χώρας να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Με την απόφαση 1389 μπαίνει τέλος στις διεκδικήσεις περίπου 500.000 συνταξιούχων του δημοσίου και ενστόλων, από εδώ και δια παντός!» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Πλέον, οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων του δημοσίου και όλων των σωμάτων «περιορίζονται στο μόνο στις περικοπές που υπέστησαν οι κύριες συντάξεις τους, κατά τα μνημονιακά έτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Newsbomb ο κ. Μητρόπουλος «από το 2013 μέχρι και σήμερα έχουν χάσει οι συνταξιούχοι και οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι περίπου 44 δισ. ευρώ από την κατάργηση 13ης και 4ης ».

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με ανάλογη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τον ιδιωτικό τομέα.

«Αναμένεται από μέρα σε μέρα η απόφαση του ΣτΕ για επικούρηση και δώρα στον ιδιωτικό τομέα, που δίκασα ο ίδιος στις 15/01/2021, για να κριθεί αν πρέπει να επιστραφούν ποσά για το 11μηνο ανάμεσα στον Ιούνιο 2015 και τον Μάιο του 2016» κατέληξε ο κ. Μητρόπουλος.