Ζητούμενο η δίκαιη κατανομή των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/11/2018 - 11:05 | Author: Newsroom Ipaidia

Οι εκλογές των Αιρετών εκπροσώπων για τα υπηρεσιακά Συμβούλια έλαβαν τέλος και το μήνυμα του εκπαιδευτικού κόσμου επιγραμματικά είναι πως όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει συνεργατικά να ασχοληθούν με τα πολλά προβλήματα του χώρου προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, της εκπαίδευσης, του μαθητή.

Βασίλης Βούγιας

Στο πλαίσιο αυτό και αναμένοντας τις πολυπόθητες εξαγγελίες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις λεπτομέρειες και τη διαδικασία των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, είναι ανάγκη ν αναφερθώ στο φλέγον ζήτημα της κατανομής αυτών των 4.500 θέσεων, σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π.) καιΕιδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.).

Μια κατανομή που το περίγραμμα αυτής ανέλυσε ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κος Π. Κασσιανός, χαρακτηρίζοντας τη μάλιστα ως απλή και εύκολη διαδικασία, εμπρός στη συνθετότητα π.χ. του ορισμού των κριτηρίων που θα ισχύσουν για τους μόνιμους διορισμούς, στην συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της ΠανελλήνιαςΟμοσπονδίας Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018.

Εν πολλοίς ο Διευθυντής Ε.Α.Ε. είχε αναφερθεί στη διαδικασία κατανομής των 4.500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή, λέγοντας πως αυτή θα γίνει σύμφωνα με τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π. των 2 τελευταίων χρόνων σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και σε Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. αναλογικά, αφού αφαιρεθούν οι προσλήψεις για Παράλληλη Στήριξη και για μαθητές Γενικών Σχολείων.

Μάλιστα επάνω σ αυτήν την τοποθέτηση του κου Κασσιανού αποπειράθηκα να κάνω μια "άσκηση επί χάρτου", προβαίνοντας σε μια εικονική κατανομή χρησιμοποιώντας στοιχεία των φετινών προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας και Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

Από τότε κύλησε λίγος, αλλά λόγω της σπουδαιότητας του γεγονότος των μόνιμων διορισμών, εξαιρετικά συμπυκνωμένος χρόνος και πολλά και διάφορα ακούγονται πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα, τα οποία μας κάνουν να είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι ως προς την αποτύπωση μιας δίκαιης κατανομής, που θα πρέπει να είναι το ζητούμενο όλων μας, όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Για το λόγο αυτό καλώ τους θεσμικούς εκπροσώπους του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε εγρήγορση,κρίνοντας απαραίτητη μια άμεση και επείγουσα συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όπου θα πρέπει να μας διευκρινισθεί :

1ον – Αν ακόμη ισχύειο σχεδιασμός του Υπουργείου επί του θέματος της κατανομής των 4.500 θέσεων για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, όπως μας τον ανέλυσε ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής κος Κασσιανός και

2ον – Το σύνολο των Αποφάσεων του Υπουργείου επί των κριτηρίων που θα ισχύσουν για τους μόνιμους διορισμούς.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso