Ζαχαράκη για άνοιγμα σχολείων: Κανείς δε θα ρίσκαρε την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/05/2020 - 15:04 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: «Κανείς δεν θα ρίσκαρε την υγεία των παιδιών και κανείς δεν θα ρίσκαρε την υγεία και των εκπαιδευτικών απλά και μόνο για να γίνει ένα βήμα επανόδου» ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Η κ. απάντησε με αυτόν τον τρόπο στο ερώτημα αν η επιστροφή των μαθητών στα είναι πρόωρη, τονίζοντας ότι η απόφαση για το άνοιγμα ελήφθη με βάση τις υποδείξεις των ειδικών.

Η υφυπουργός μίλησε και για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στα , σημειώνοντας ότι υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων είναι οι οδηγίες για τη σωστή διαρρύθμιση των τάξεων και τα διαλείμματα.

«Έχουν δοθεί οι αναλυτικές οδηγίες για συχνό καθαρισμό των σχολείων. Θα υπάρξει αύξηση του προσωπικού για αυτό. Έχει ήδη ληφθεί μέριμνα και για τη μεταφορά προσωπικού από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση» πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Όσο για τα διαλείμματα η υφυπουργός τόνισε ότι έχουν δοθεί οδηγίες για πιο εντατική εφημερία από τους καθηγητές, τονίζοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στα παιδιά, ενώ ζήτησε από τους γονείς να τα ενημερώνουν συνεχώς για τα μέτρα υγιεινής.

Σχετικά με τις ευπαθείς ομάδες η Σοφία Ζαχαράκη επεσήμανε ότι υπάρχει ειδική εγκύκλιος για το πώς μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος μέλος ευπαθούς ομάδας και για το ποιοι καθηγητές και μαθητές πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο.

Κλείνοντας η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει φαίνεται ότι κυλά ομαλά η επάνοδος των μαθητών και σε άλλες χώρες, ενώ επανέλαβε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο.

Η κ. Ζαχαράκη εξέφρασε και τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, που έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό.

Σχολεία: Μέτρα τήρησης αποστάσεων κατά τις μετακινήσεις των μαθητών

Ανοίγουν τα σχολεία: Τι θα γίνει αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα στο σχολείο- Οδηγίες

Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία-Τι απαγορεύεται κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων

Ανοίγουν τα σχολεία: Τάξεις 15 μαθητών και αποστάσεις 1,5 μέτρου



  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: