Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία – Τι απαγορεύεται κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/05/2020 - 09:18 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Ενόψει της έναρξης των μαθημάτων στην Γ’ Λυκείου από την προσεχή Δευτέρα, ο κ. περιέγραψε τους νέους κανόνες που θα ισχύσουν για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Θα περιοριστεί ο συνωστισμός κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών και δεν θα μπορούν να συγκεντρώνονται στο προαύλιο πριν ξεκινήσει το μάθημα.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος μαθητών σε κάθε τάξη είναι 15 και σε περίπτωση που τα τμήματα είναι μεγαλύτερα θα χωρίζονται σε υποτμήματα και η εκπαίδευση θα γίνεται εκ περιτροπής. Εφόσον πλεονάζουν οι αίθουσες, η διδασκαλία σε υποτμήματα θα είναι καθημερινή.

Εφόσον οι αίθουσες είναι μικρές για να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών, τότε τα τμήματα θα χωρίζονται ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών.

Πώς θα γίνεται το διάλειμμα – Τέλος η μπάλα

Στα διαλείμματα η έξοδος των μαθητών από τις αίθουσες θα είναι σταδιακή και θα γίνεται με σειρά. Θα οριστούν διαφορετικοί χώροι για την κάθε τάξη και οι αίθουσες θα αερίζονται. Επίσης απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλα, όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο και βόλεϊ.

Μέτρα αποσυμφόρησης, θα εφαρμοστούν και στις αίθουσες των εκπαιδευτικών.

Ανοίγουν τα σχολεία: Τάξεις 15 μαθητών και αποστάσεις 1,5 μέτρου

Ανοίγουν τα σχολεία: Πώς θα γίνονται τα διαλείμματα- Οι αλλαγές στη διαρρύθμιση των αιθουσών

Τσιόδρας: Τι ανέφερε για τη χρήση μάσκας στα σχολεία

Ανοίγουν τα σχολεία: Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία – Διευκρινίσεις για μάσκες, αντισηπτικά

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: