Ζ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Συνέχιση κινητοποιήσεων ενάντια στο προσοντολόγιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/01/2019 - 16:39 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Συμμετοχή του Ζ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης στις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Συνάδελφοι/ισσες

Με μαζικές κινητοποιήσεις απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις εκπαιδευτικοί μόνιμοι, αναπληρωτές, αδιόριστοι δώσαμε τη μάχη ενάντια στο «προσοντολόγιο». Το «προσοντολόγιο» οδηγεί στην ανεργία συναδέλφους μας αναπληρωτές, σε ένα διαρκές κυνήγι αγοράς «προσόντων» από τη βιομηχανία μεταπτυχιακών, σεμιναρίων κ.ά. που έχει στηθεί στα ΑΕΙ για μια επισφαλή θέση εργασίας. Τέλος σημαίνει απαξίωση του πτυχίου και των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων που κατοχυρώνει.

Η ψήφιση του νόμου για το «προσοντολόγιο» δεν πρέπει να σημάνει και το τέλος των κινητοποιήσεων μας. Με έναν πολύμορφο αγώνα διαρκείας θα πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι την κατάργησή του. Σε αυτήν την κατεύθυνση συμμετέχουμε:

Στην τρίωρη στάση της ΔΟΕ (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) την Παρασκευή 01/02 και στη συγκέντρωση και πορεία 1.30μμ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Το Δ.Σ. του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας συμπληρωματική στη στάση εργασίας της ΔΟΕ (για μετατροπή σε 24ωρη απεργία).

Παλεύουμε για:

Κατάργηση του νόμου για το « νέο σύστημα διορισμών».
Μονιμοποίηση τώρα όλων των αναπληρωτών- ωρομισθίων.

Μαζικούς Διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Loading...


  • europalso   ideascentral